Estvalls bageri grundades 1937 av Åke och Signe Estvall. På den tiden låg bageriet på Växjövägen 7 i Moheda. 1954 flyttade man till sina nuvarande lokaler på Kyrkogatan 2 och en servering öppnades. 1979 tog Nils-Erik och Anneli Estvall över företaget och hantverkstraditionen fördes därmed vidare.
Sommaren 2011 tog Marica Lundberg över bageriet med nya tankar och idéer. Med Maricas bakgrund som kock och kallskänka har utbudet ökat och nya bakverk dyker upp titt som tätt samt har kallskänskutbudet blivit större.
Marica har med sin nyfikenhet tillfört nya smaker men har också behållt gamla recept och traditioner. Estvalls kringlor och Estvalls runda grova finns kvar med recepten sen 1937.
Marica har också utvecklat ett brett sortiment för allergiker och har gluten, laktos- och mjölkfria alternativ.
Detta gäller endast på Estvalls Bageri & Kondetori i Moheda